Emirdağlı Ünlü Yönetmen Abdulkadir Ceylan Ede Eskişehir’de Son Yolculuğuna Göz Yaşlarıyla Uğurlandı…

Emirdağlı Ünlü Yönetmen Abdulkadir Ceylan Ede Eskişehir’de Son Yolculuğuna Göz Yaşlarıyla Uğurlandı…
06.09.2023 21:41 | Son Güncellenme: 06.09.2023 21:42
A+
A-

Emirdağlı Ünlü Yönetmen Abdulkadir Ceylan Ede Eskişehir’de Son Yolculuğuna Göz Yaşlarıyla Uğurlandı…

Sakarya’nın Sapanca ilçesinde arkadaşlarıyla bindikleri kayıktan yüzmek için Sapanca Gölü’ne atlayıp, boğulma tehlikesi geçirdikten sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden ünlü yönetmen Emirdağlı Abdulkadir Ceylan Ede (58), Eskişehir’de gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Sapanca ilçesine bağlı Kırkpınar Mahallesi yakınlarında, kayıkla Sapanca Gölü’ne açılan 3 arkadaştan Abdulkadir Ceylan Ede, yüzmek için suya atladı. Bir süre yüzdükten sonra, boğulma tehlikesi geçiren Ede’yi arkadaşları sudan çıkardı. Ede’nin duran kalbi, sağlık ekiplerince ambulansta yapılan kalp masajıyla yeniden çalıştırıldı. Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Abdulkadir Ceylan Ede, tüm müdahillere rağmen kurtarılamadı.

Sapanca Gölü’nde hayatını kaybeden 58 yaşındaki ünlü yönetmen Emirdağlı Abdulkadir Ceylan Ede’nin cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından Sakarya’dan akrabalarınca alınarak memleketi Eskişehir’e getirildi. Annesi Türkan Ede’nin evine getirilen cenaze için helallik istendi. Ünlü yönetmenin annesi Türkan Ede ve Ceylan Ede’nin kızı Aleyna Ede adeta gözyaşına boğulurken ayakta durmakta güçlük çekti.

————–SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Odunpazarı ilçesi Gültepe Mahallesi’nde bulunan Üniversite Evleri Mescid’inde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazına, Ede’nin akrabaları ve sevenleri katıldı.

sarıgold

Sevilen yönetmenin tabutunun üzerine sürekli giydiği yeleği serildi. Ede’nin cenazesi Asri Mezarlık’ında toprağa verildi.

————“Ayaklarım tutmuyor” demişti”

Ceylan Ede’nin 43 yıllık arkadaşı ve olay anında yanında bulunan Fikri Yılmaz, “Deli dolu biriydi. Olağanüstü üstü bir tipti. Orkestra yöneticisiydi. Çok alçakgönüllü biriydi. Suyun içindeyken “ayaklarım tutmuyor” demişti. Yetişmedik açıkçası, yardımcı olamadık açıkçası. Ama bu durumun kalple ilgili olduğunu düşünüyoruz açıkçası. Doktor raporunda boğulma denilmişti. Bizim kanımıza göre ayaklarında ciddi bir problem var” dedi.

Emirdağlı Ünlü Yönetmen Abdulkadir Ceylan Ede, aralarında Aynalı Tahir, Pusat, Acı Hayat gibi birçok televizyon dizisinin yönetmenliğini yaptı.

————–Emirdağlı Ünlü Yönetmen Abdulkadir Ceylan Ede’nin Eserleri

Abdülkadir Ceylan Ede, Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Sinema TV bölümü mezunuydu.

*****Yönetmen Filmografisi

Gerçek Hayat – 2014 (TV Dizisi)
Bir Küp Altın – 2013 (TV Filmi)
Ana Yüreği – 2011 (TV Dizisi)
Şefkat Tepe 2. Sezon – 2011 (TV Dizisi)
Şefkat Tepe 1. Sezon – 2010 (TV Dizisi)
Ateş ve Barut – 2008 (TV Dizisi)
Pusat – 2007 (TV Dizisi)
Memleket Hikayeleri – Elindedir Bağlama – 2007 (TV Filmi)
Acı Hayat 2. Sezon – 2006 (TV Dizisi)

Acı Hayat 1. Sezon – 2005 (TV Dizisi)
Analık – 2003 (TV Dizisi)

Aynalı Tahir – 1998 (TV Dizisi)

Facebook Yorumları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Canpol Eskişehir